חוק שירותי תעופה הישראלי קובע כי אם טיסה מתעכבת מעל 8 שעות היא נחשבת כטיסה שהתבטלה ובגינה הנוסעים זכאים לפיצוי כספי של ₪1,280 עד ₪3,080 בהתאם למרחק הטיסה.
לעיתים קרובות, חברות התעופה מנצלות את חוסר הידע של הנוסעים על מנת להתנער מאחריותם ולהתחמק מתשלום הפיצוי הכספי שמגיע לנוסעים כחוק.
עד איזה רגע מחשבים את האיחור בטיסה?
חוק שירותי תעופה מסדיר את היחסים בין חברות התעופה לנוסעים בשלל מצבים שכיחים החל מעיכוב או איחור בטיסה ועד ביטול טיסה או אובר בוקינג (Over Booking), פספוס טיסה או שינוי תנאי הטיסה בצורה חד צדדית על ידי חברת התעופה.
במקרים שכיחים של איחור בטיסה, השאלה המתבקשת היא עד איזה רגע מחשבים את האיחור בטיסה? מרגע העלאת הנוסעים למטוס? מרגע סגירת הדלת או שאולי מרגע ההמראה בפועל?
לאחרונה, בית משפט השלום בנתניה התבקש לענות על שאלה זו כאשר טיסת אל על שהייתה צריכה להמריא בשעה 07:45 בבוקר, המריאה רק בשעה 16:07, עיכוב של 8 שעות ו – 22 דקות. חברת אל על ניסתה להתחמק מפיצוי הנוסעים בטענה כי המטוס התנתק מהשרוול בשעה 15:32 ועל כן לא מגיע להם פיצוי.
לאחר התערבות של עו"ד רון סולן, אשר מתמחה בייצוג נוסעים מול חברות התעופה, השופטת סמדר קולנדר-אברמוביץ, החליטה לאמץ את גרסת הנוסעים וקבעה בצורה חד משמעית כי חברת אל על נדרשת לפצות את הנוסעים ב – 2,080 ₪ בהתאם לחוק שירותי תעופה ו – 15,000 נוספים על הוצאות משפט (סך הפיצוי שהתקבל מחברת אל על עמד על 117,000 ₪ לכלל הנוסעים שיוצגו על ידי עו"ד רון סולן).
פסק הדין של השופטת סמדר קולנדר-אברמוביץ, קובע בצורה חד משמעית כי רגע ניתוק הגלגלים הוא הרגע הרלוונטי לחישוב האיחור בטיסה.
אם הטיסה שלכם עוכבה או בוטלה מכל סיבה שהיא במהלך 4 השנים האחרונות, מומלץ ליצור קשר עם עו"ד אשר מתמחה במימוש זכויות נוסעים מול חברות התעופה ולתבוע את הפיצוי הכספי שמגיע לכם כחוק.
כיום, ניתן לבצע את הגשת הטפסים בצורה מקוונת, לחסוך זמן רב ולקבל פיצוי כספי של עד ₪3,080 בהתאם למרחק הטיסה.